Kesämökillä

kuva3

Aina ei tarvitse tehdä suurta remonttia piristääkseen mökin ilmettä. Tässä upeassa 100 vuotta vanhassa riihessä ilmettä kohotettiin vain ikkunanpuitteiden ja ulko-oven maalauksella. Riihi on muutettu kesämökiksi noin 50 vuotta sitten ja siirretty nykyiselle paikalleen. Mökki on jo entuudestaan upea, mutta uudet asukkaat halusivat tuoda myös omaa ilmettä uuteen kesänvietto paikkaansa.

kuva9

Ennen

Ikkunan ja oven reunalaudat maalattiin Valtti Colorilla, sävynä 3455. Mielestäni sävy sopii täydellisesti mökin hirren sävyyn vanhaa riihtä kunnioittaen.

FullSizeRender IMG_1303

Vanha ovi herätettiin eloon ensin Tikkurilan Homepesulla ja pohjamaalattiin Otexilla.

IMG_1275

Ovi ennen

IMG_1289

Pohjamaalattuna

Ovi- ja ikkunamaaliksi valittiin Tikkurilan Unica Akva, jonka sävy 345X löytyi Tikkurilan Vanhan ajan värit -värikartasta. Upeat koristeelliset saranat putsattiin hyvin ja maalattiin Ferrexillä mustaksi.

kuva5 IMG_1302

Kuistin tekstiileissä korostettiin myös valittua tehosteväriä. Vanhoja lyhtyjä ja esineitä on myös laitettu esille mökin pihapiiriin.

kuva1 kuva2

Tämä on aivan upea paikka, jossa varmasti mielellään syksyn lähestyessä käpertyy viltin alle lämpöisen teekupin kera.

kuva8

 

One thought on “Kesämökillä

  1. Anne says:

    Hienoa, kun on uskallusta käyttää väriä! Sininen sopii upeasti vanhojen hirsien väriin ja antaa ryhtiä koko rakennukselle. Tunnelmallista syksyä mökin käyttäjille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.