Pikkuvessan kasvojenkohotus

Essi teki perheensä 70-luvulla rakennetun talon kuivaan vessaan pienen kasvojenkohotuksen. Laatat olivat hyvässä kunnossa, mutta vain niiden rusehtava sävy häiritsi.

Laattojen pesussa Essi käytti Eurodecor maalarinpesua ja saman sarjan maalarinliinaa, lisäksi vanhat silikonit poistettiin. Laattojen annettiin kuivahtaa seuraavaan päivään varmuuden vuoksi.EnnenSeuraavaksi lattia suojattiin ja reuna rajattiin Deltec:in leveää maalarinteippiä käyttäen. Laatat maalattiin Teknoksen Futura Aqua 3 pohjamaalilla. Parhaat työvälineet tähän olivat Paintersin synteettinen sivellin ja minitelasetti (mohair-tela).Aluksi beiget saumat maalattiin siveltimellä läpi, jotta ne peittyivät. Työssä piti edetä pieni ala kerrallaan. Saumat maalattiin mahdollisimman tarkasti ja heti perään alue telattiin pohjamaalilla, jotta saumat eivät ehtineet kuivua. Essi antoi pohjamaalin kuivua yhden vuorokauden.

Laattojen pinta maalattiin Teknoksen Futura Aqua 40 valmisvalkoisella samaa telaa käyttäen kuin pohjamaalauksessa. Pintamaalaus olikin sitten nopeampaa, kun pohjatyöt oli tehty huolellisesti. Seuraavana päivänä Essi maalasi vielä yhden kevyen pintakerroksen. Myös vesikiertoinen patteri sai uuden maalikerroksen. Silikonit uusittiin Ardex SE puhtaan valkoisella sävyllä nurkkiin ja lattian rajaan. Vessa oli muutaman päivän käyttökiellossa, että maalit saivat kuivua rauhassa.Jälkeen
Kaiken kaikkiaan tässä projektissa pohjamaalia meni noin 0,5 l ja pintamaalia 0,9 l. Eli aika edullinen oli tämä kasvojen kohotus!

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.