Väri-Kallen kukkapurkki

Kaarinassa Arin vaimo oli keksinyt kätevän hyötykäytön mökin terassin öljyämisen jälkeen Väri-Kallen Puuöljy -maalipurkille. Puhdistettuaan purkin hän istutti kukat käytettyyn maalipurkkiin. Näin sai Väri-Kallen Puuöljy -purkki uuden käyttötarkoituksen.

Oikein leppoisaa kesää!

Kesäterassi

Vietin juhannuksen tuttavapariskunnan luona Hangossa. Heidän terassinsa on valmistunut noin neljä vuotta sitten, mutta talon emäntä on joka vuosi keksinyt terassille jotain uuttaa kivaa. Tässä on hyvää vinkkiä niille, jotka suunnittelevat terassin rakentamista tänä kesänä.Terassi on rakennettu sileäpintaisesta vihreästä 28 x 120 kestopuusta, joka on käsitelty Tikkurilan Valtti kaluste- ja terassiöljyn valmissävyllä, kelonharmaa. Valokatteet on asennettu hieman vaaka-asentoon, jotta lumi ja vesi eivät jää seisomaan katteen päälle. Isäntä on myös upottanut katteen välipuihin kaiuttimet musiikin kuuntelua varten. Terassi on rajattu kalusteita käyttäen kahteen tilaan, oleskeluun ja ruokailuun. Merikaupungin tuntua tuovat kaiteet, jotka on koristeltu köysillä.Sohvakaluste ja sohvapöytä on rakennettu eurolavoista. Sohvapöytä on, vastoin kaikkia ohjeistuksia, päällystetty vain sisäkäyttöön tarkoitetulla Lamella High Comfortin tuhkatammi laminaatilla ja reunat on siistitty valkoisilla kulmalistoilla. Tämän kestävyydestä ulko-olosuhteissa olin todella epäileväinen, mutta kuitenkin laminaatti on kestänyt valokatteen alla nyt noin kolme vuotta.

Tällä terassilla on mukava viettää aikaa perheen tai isommallakin porukan kanssa!

Nyt grillataan!

Viime kesänä ostin Landmannin grillin, joka on mallia Triton PTS 3.0 Jubileum. Tämä grilli on juuri sopivan kokoinen meidän perheelle, mutta tarpeen tullen siinä mahtuu valmistamaan ruokaa myös isommalle porukalle.Uuden PTS-järjestelmän ansiosta lämpö jakautuu tasaisesti koko grillausalalle. Tässä grillissä valmistuu varmasti hyvät juhannusherkut!Viime viikolla ostin terassille pyöreän Wikki Swivel -lepotuolin, jonka yhdistelin vanhan pehmustelaatikon ja rottinkisohvan kanssa kalusteryhmäksi. Pehmustelaatikko toimii pöytänä, jonka sisälle saan kätevästi lasten pihalelut piiloon. Ihana tuoli, jossa on rentouttavaa nautiskella kesäpäivistä!