Kukkiva Freja

Uudet asukkaat halusivat mummulan vessaan väriä. Tapetiksi valittiin Freja-mallistosta kukkatapetti, jonka kukasta valikoitui seinään maalin sävyksi Tikkurilan Budoaari G477. Lattialaataksi valittiin Pro Double Grey 30 x 60 cm lattialaatta ja kylpyhuonekalusteen taakse Mio Magno Bianco matt 25 x 60 cm valkoinen seinälaatta.
Peilin edessä on mukava laittautua, kun takana on hempeä kukkakuvio. Lattialaatta sointuu hyvin kukan harmaaseen runkoon, mikä tuo hyvän kontrastin. Tapetista löytyvä vihreä sävy jäi varjostukseksi, koska sitä ei tässä tilassa haluttu korostaa.

Uuteen vessaan saatiin kivasti kotoisa mummulan tunnelma!

Pikkuvessan kasvojenkohotus

Essi teki perheensä 70-luvulla rakennetun talon kuivaan vessaan pienen kasvojenkohotuksen. Laatat olivat hyvässä kunnossa, mutta vain niiden rusehtava sävy häiritsi.

Laattojen pesussa Essi käytti Eurodecor maalarinpesua ja saman sarjan maalarinliinaa, lisäksi vanhat silikonit poistettiin. Laattojen annettiin kuivahtaa seuraavaan päivään varmuuden vuoksi.EnnenSeuraavaksi lattia suojattiin ja reuna rajattiin Deltec:in leveää maalarinteippiä käyttäen. Laatat maalattiin Teknoksen Futura Aqua 3 pohjamaalilla. Parhaat työvälineet tähän olivat Paintersin synteettinen sivellin ja minitelasetti (mohair-tela).Aluksi beiget saumat maalattiin siveltimellä läpi, jotta ne peittyivät. Työssä piti edetä pieni ala kerrallaan. Saumat maalattiin mahdollisimman tarkasti ja heti perään alue telattiin pohjamaalilla, jotta saumat eivät ehtineet kuivua. Essi antoi pohjamaalin kuivua yhden vuorokauden.

Laattojen pinta maalattiin Teknoksen Futura Aqua 40 valmisvalkoisella samaa telaa käyttäen kuin pohjamaalauksessa. Pintamaalaus olikin sitten nopeampaa, kun pohjatyöt oli tehty huolellisesti. Seuraavana päivänä Essi maalasi vielä yhden kevyen pintakerroksen. Myös vesikiertoinen patteri sai uuden maalikerroksen. Silikonit uusittiin Ardex SE puhtaan valkoisella sävyllä nurkkiin ja lattian rajaan. Vessa oli muutaman päivän käyttökiellossa, että maalit saivat kuivua rauhassa.Jälkeen
Kaiken kaikkiaan tässä projektissa pohjamaalia meni noin 0,5 l ja pintamaalia 0,9 l. Eli aika edullinen oli tämä kasvojen kohotus!

 

 

Clays-laattasarja

Clays_Lava_01 Bagno_Particolare B_Definitivo 01

Lattialaatoista haluan esitellä tällä kertaa uuden sarjan, joka on todella monipuolinen.

Italialaista muotoilua ja tuotantoa edustaa upeasti RTV:n varastomalliston Clays-laattasarja. Tämä mallisto muistuttaa väriensä puolesta sekä sementtiä että terracottaa. Luot halutessasi laatoituksella pinnan, jossa on rajujakin värivaihteluita.

Laatan pintakuvio itsessään on hillityn rustiikkinen ja antaa näin eloa pinnalle valaistuksesta riippuen. Voit mielesi mukaan yhdistellä sisutuksessasi sarjan erikokoisia sekä erivärisiä laattoja luoden näin joko viileämmän harmaan tai lämpimämmän maanläheisen ilmeen kotiisi. Toisaalta voit käyttää samaa laattasävyä kaikissa kodin pinnoissa laattakoon vaihtuessa kätevästi tilasta toiseen.

Clays-laatalla voit pinnoittaa kaikki kotisi pinnat ja myös kevyissä julkisissa tiloissa tuote toimii erinomaisesti. Tekniset ominaisuudet riittävät siis hienosti lattialaatoituksiin, mutta onneksi kuluttajat ovat löytäneet näille tuotteille käyttöä myös normaaleissa seinäpinnoissakin.

Clays Exacon -kuusikulmaiset laatat ovat sekä muotonsa että myös värityksensä puolesta trendikäs vaihtoehto. Kaikki kuusikulmaiset vaihtoehdot ovat tietty väreiltään yhteensopivia muiden sarjan laattojen kanssa.

Kuvien kera toivotan kaikille oikein inspiroivaa loppukesää ja rohkeutta laattavalintoihin.

Clays_Lava_01 Bagno_Definitivo 01clays_12Clays_Shell_01 Cucina_Definitivo 01