Pikkuneidin huone

Meidän kodin remontti jatkui seuraavaksi 4-vuotiaan pikkuneidin huoneeseen, mistä lupasinkin kertoa. Ihastuin heti Decor Maisonin, Maison Babette -malliston tapettiin (kuosi 3701-14), jonka pohjalta lähdin rakentamaan huonetta. Tästäkin huoneesta sai lähteä huonetta pimentänyt ja pienentänyt tammiparketti.EnnenVanhaan tapettiin oli ilmestynyt myös pienen tytön taideteoksia, joita ei toivon mukaan uuteen tapettiin tule. Kaveriksi kukkatapetille valitsin Raschin Emilia-mallistosta kiiltävän, yksivärisen vaaleanpunaisen (kuosi 501148). Tästä tuli hyvä kontrasti täysin mattapintaiselle tapetille.Seinää tapetoidessani minun oli pakko pysähtyä ihailemaan tapetin kuosia, joka oli mielestäni erittäin helppo kohdistaa ja myös tapetoida.Loppusiivouksessa käytin Methodin pesuaineita. Lattian pesin puulle, parketille ja laminaatille soveltuvalla pesuaineella Sinin monitoimimoppia käyttäen. Yleispuhdistusaineena käytin granaattiomenan tuoksuista suihketta ja lasipinnat pyyhin ikkunasuihkeella.JälkeenHuoneen remontissa meni muutama päivä aikaa. Sisustamisessa piti tietenkin ottaa huomioon, että kaikki lelut ovat helposti myös pienen tytön käden ulottuvilla. Välillä on myös hyvä muistaa sisustustrendeistä huolimatta, että huoneen on hyvä olla asujansa näköinen. Tämän huoneen pieni tytön tyllerö oli uudesta huoneestaan hyvin innoissaan!

 

Raikkaasti raidoitettu

Keväällä alkaa aina sisustusvimma ja tänä vuonna minulta se lähti jo vähän lapasesta. Päätin vaihtaa koko talon lattiat ja käydä samalla myös kaikki seinäpinnat läpi huone kerrallaan. 8-vuotiaan huoneessa oli jo melko selvät suunnitelmat, joten aloitin remontin sieltä.

EnnenVanha tammiparketti sai lähteä ja tilalle valitsin Lamella High Comfort -malleista uuden valkomäntykuosin. Heti kun vanha parketti oli saatu poistettua huoneesta, oli huone jo selkeästi valoisampi.Huone on pitkän mallinen ja melko pieni, halusin ehdottomasti raidan ikkunaseinään tuomaan tilaan lisää leveyttä. Pohdintojen jälkeen päätin tuoda raitaseinän myös sivuseinälle ettei tila jää liian valkoiseksi, kun oli kyse lapsen huoneesta. Toteutuksen teimme maalaamalla, näin saimme juuri oikeat sävyt ja paksumpia raitoja. Pojan kanssa suunnittelimme yhdessä värimaailman ja lempivärinä tällä hetkellä on turkoosi. Kun mieli joskus värin suhteen muuttuu, on turkoosi väri helposti muutettavissa.
Maalasin toisen seinän valkoiseksi, sävy jatkui myös vaaleampana raitana. Lähdin tekemään raitoja vaaleammasta tummempaan, näin sain tehtyä hyvin varjostukset, ettei tummempien raitojen kontrasti olisi niin jyrkkä.
Maalauksen edetessä tajusin, että joitain raitoja on myös tehtävä ihan puhtaan valkoisella, ettei tila menisi liian tummaksi. Raidoittamisessa käytin Deltecin maalarinteippiä, jota kului yhteensä 200 m. Maaliksi valitsin Eurodecorin sisäremonttimaalin, joka oli kätevä levittää Paintersin 10 cm telaa käyttäen.
Raitojen tummetessa päätin värin kohdat teippaamisen aikana, seinää oli muuten hyvin hankala hahmotella etukäteen. Luovuudella menin eteenpäin ja se kyllä kannatti.
Viimeisenä tein mustat raidat, joita loppujen lopuksi päädyin tekemään vain kaksi. Annoin maalin kuivua ennen maalarinteipin poistoa. Seinien maalaamisessa meni aikaa noin kaksi päivää.
Lopuksi päästiin asentamaan laminaatti, joka oli nopea ja helppo laittaa. Jalkalistoiksi valitsin valkoiset Malerin mdf listat.
Loppusiivouksen jälkeen oli mukava kantaa tavarat uuteen ja isomman tuntuiseen huoneeseen. Pojan lempiasia huoneessa on seinät ja äidin ehdottomasti lattia. Meillä tavoite saavutettiin tässä huoneessa ja saatiin tilantuntua lisää!

Ekaluokkalaisen huone

20160320_172329-1-1_resized

Ystäväni lapsen huoneeseen on tapetoitu yhdelle seinälle Sophie Charloten malli 440416. Huoneen ollessa vielä tyhjillään näytti tapettivalinta hyvinkin rohkealta. Tapettivalinta meni kuitenkin aivan nappiin, kun huonekalut saatiin paikoilleen ja sisustus viimeisteltyä. Muut seinät on maalattu Eurodecorin Sisäremonttimaalilla valkoiseksi, jolloin tapetti pääsee kunnolla esille. Ekaluokkaisen tytön huoneesta on onnistuttu tekemään aivan asukkaansa näköinen.

20160320_172402_resized20160320_172347-1_resized20160320_172433_resized20160320_172503-1_resized