Lämminhenkinen olohuone

Tämä uusi omakotitalo on juuri valmistunut maalle. Olohuoneeseen on tuotu lämmintä henkeä pintamateriaaleilla – lattia, tapetti ja takan lämpö tuovat uuteen taloon heti kodin tuntua. Vaikka naiset yleensä päättävätkin pintamateriaalit, on tämän talon isäntä valinnut takan laatat hyvin onnistuneesti!

Takkaan valittiin kiiltävä valkoinen laatta, Polar Blanco Brillo 25 x 40 cm, ja keskelle tehostelaataksi laitettiin musta Pirita Daroca 16,5 x 50 cm. Kooltaan laatat menevät juuri oikein takan mittojen kanssa. Polttopuut on saatu kätevästi takan vieressä olevaan hyllykköön ja ne toimivat myös kauniina sisustuselementtinä.

Lattiaksi koko alakertaan valittiin Wicandersin Winter Pine -vinyylikorkki, joka sopii niin kuosiltaan kuin kestävyysominaisuuksiltaan hienosti koiratalouteen.Vastapäätä takkaa, sohvan taakse, on laitettu lautakuositapetti vakaan. Tapetti on mallistosta Factory 2, kuosi 446715. Tässäkään tapauksessa lautatapetti ei olisi toiminut pystyyn laitettuna yhtä hyvin kuin nyt vaakaan tapetoituna.Tässä olohuoneessa tulee varmasti vietettyä ihania yhteisiä hetkiä perheen kanssa!

 

 

 

 

 

 

 

Matkamuistoilla maustettu

hyvinkaa_lattia

Riihimäen RTV:llä työskentelevä Päivi suunnitteli Marjan ja Arin asunnon remontin siten, että se vastaisi sisustukseltaan paremmin tätä päivää. Asunto oli jo valmiiksi kaunis, mutta siitä haluttiin vielä parempi. Asukkailla on kauniita matkamuistoina tuotuja huonekaluja, tauluja, peilejä ja aitoja mattoja. Portaikon takorautaiset kaiteet Ari on hitsannut itse, ja kaiteet antoivat oman ilmeensä sisustukseen.hyvinkaa_keittio_01Päivi yhdisti olohuoneen ja ruokailuhuoneen samanlaisella tapetilla, joka löytyi Sophie Charlotte mallistosta. Olohuoneen tapetti on vaalea ornamenttikuvio 440546. Tapetti on valoisa, eikä kuvio ole liian vahva. Näin saatiin myös hienot taulut sovitettua paremmin sisustukseen mukaan.hyvinkaa_olohuone_02 hyvinkaa_keittio_02

Olohuoneen, ruokailutilan ja eteisen katot maalattiin Teknoksen Paneelikattomaalilla valkoiseksi ja uudeksi parketiksi valittiin Karelian Tammi Electric Light.

Kittaukset ja pohjamaalaukset veivät projektista aikaa, mutta ammattimiehet suoriutuivat tehtävästä erittäin hyvin. Hyvät pohjatyöt ja upeasti viimeistellyt listat tekivät lopputuloksesta erittäin laadukkaan näköisen.hyvinkaa_lattialistatOlohuone avautuu suoraan eteisestä, joten se tapetoitiin saman malliston raitatapetilla. Raidalla Päivi halusi lisätä korkeusvaikutelmaa eteistilaan ja samalla saatiin luotua kartanofiilistä ja harmoninen vaikutelma.

hyvinkaa_olohuone_03hyvinkaa_eteinen_01Lopputuloksesta tuli kaunis ja valoisa kokonaisuus, jossa ihanat matkamuistot pääsevät hienosti esille. Myöhemmin juttua saman asunnon muiden tilojen muutoksista.

Tyylikäs yhdistelmä

 

IMG_4113

Tässä ihanan tyylikkäässä kokonaisuudessa yhdistettiin kaksi tilaa hienosti yhteen. Eteisessä käytettiin lattialaattana Mineral Antracite 30 x 30 cm, joka sopii hyvin Factory II:ssa olevaan harmaaseen kivikuosiin 475135. Olohuone avautuu suoraan eteisestä, mutta kuitenkin tilan tapetit ovat valittu eri mallistoista. Yleensä tehostetapetin kaveri löytyy helposti samasta mallistosta, mutta tässä hyvä esimerkki siitä, kuinka kahta hyvin erityylistä mallistoa pystyy yhdistelemään tyylikkäästi. Olohuoneessa on kahdella seinällä Kharat-malliston kuosi KHA1102. Asiakkaan mielestä onnistuneinta tilassa oli Kharat-tapetti, joka valittiinkin ensimmäisenä. Mielestäni tila on hyvin kaunis ja upeasti toteuttettu.

IMG_4109IMG_4105IMG_4104IMG_4107IMG_4108