Kodikkaasti vuokralla

Elämäntilanteen muuttuessa muutin vuoden lopussa vuokralle. Vuokranantaja oli oikein joustava ja ihana, hän antoi minun tehdä pientä pintaremonttia vuokra-asuntoon. Pintojen piti pysyä vaaleina ja asunnon valoisuus haluttiin säilyttää. Ikkunoita on kolmeen suuntaan ja kevätauringon paistaessa asuntoon tulvii upeasti valoa!Tapetiksi valitsin yhdelle seinälle lehtikuosin mallistosta Kwai (KWA101). Tapetin pohja on mattavalkoinen, jolloin kiiltävä lehden kuvio elää upeasti valon muuttuessa tilassa.Asunnossa on kaksi makuuhuonetta ja halusin antaa molemmille lapsille omat huoneet. Ei siis ollut muuta vaihtoehtoa, kun tuoda oma sänkyni olohuoneeseen. Tilanjakajaksi laitoin valkoisen läpikuultavan verhon ja näyttäväksi valaisimeksi valitsin Trio Lighting Leavy -valaisimen.Olohuoneessa on monta toimintoa, joten pidin huonekalut ja tekstiilit myös vaaleina. Piristevärinä olen käyttänyt petroolin ja vihreän sävyjä. Seinät maalasin Eurodecorin Sisäremonttimaalilla, sävynä Tikkurilan paperi F497.Aurinkoista ja mukavaa pääsiäistä!

 

 

Factory II -kuvatapetti

Nuoren miehen olohuoneen seinään tapetoitiin Factory II 445404 -kuvatapetti. Kaveritkin ihmettelevät aidon tuntuista ja rouhean näköistä tapettia. Kuvan koko 418,5 x 300 / 9 vuotaa, joista yksi vuota jätettiin laittamatta, koska tapetti rajautui juuri sopivasti vasemmalta leveään oviaukkoon. Muut seinät jätettiin valkoisiksi, jotta tapetti pääsee parhaiten oikeuksiinsa.Tapetointivaiheessa tarkistettiin vuotien järjestys lattialla, samoin se, miten asettelu olisi seinälle hyvä. Kuvatapetti on seinäliimalla kiinnitettävä, jolloin on helppo levittää tapetointitelalla liima ja laittaa vuota kerrallaan suoraan seinään. Kohdistuksessa piti olla tarkkana, koska sen haluttiin olevan täsmälleen oikein. Tapetoidun seinän leveydeksi tuli 3,72 m.Upean näköinen kuvatapetti, kiitokset kuvista Merjalle Lohjalle!

 

Lämminhenkinen olohuone

Tämä uusi omakotitalo on juuri valmistunut maalle. Olohuoneeseen on tuotu lämmintä henkeä pintamateriaaleilla – lattia, tapetti ja takan lämpö tuovat uuteen taloon heti kodin tuntua. Vaikka naiset yleensä päättävätkin pintamateriaalit, on tämän talon isäntä valinnut takan laatat hyvin onnistuneesti!

Takkaan valittiin kiiltävä valkoinen laatta, Polar Blanco Brillo 25 x 40 cm, ja keskelle tehostelaataksi laitettiin musta Pirita Daroca 16,5 x 50 cm. Kooltaan laatat menevät juuri oikein takan mittojen kanssa. Polttopuut on saatu kätevästi takan vieressä olevaan hyllykköön ja ne toimivat myös kauniina sisustuselementtinä.

Lattiaksi koko alakertaan valittiin Wicandersin Winter Pine -vinyylikorkki, joka sopii niin kuosiltaan kuin kestävyysominaisuuksiltaan hienosti koiratalouteen.Vastapäätä takkaa, sohvan taakse, on laitettu lautakuositapetti vakaan. Tapetti on mallistosta Factory 2, kuosi 446715. Tässäkään tapauksessa lautatapetti ei olisi toiminut pystyyn laitettuna yhtä hyvin kuin nyt vaakaan tapetoituna.Tässä olohuoneessa tulee varmasti vietettyä ihania yhteisiä hetkiä perheen kanssa!